Saturday, December 13, 2014

Uit de oude doos # 01

Trouwdag Frans en Nettie, december 1952

Gisteren was het de trouwdag van mijn ouders! Als ze nog hadden geleefd zou het hun 62e huwelijksfeest zijn geweest. Ze hebben hun vijftigste net niet gehaald, omdat mijn moeder 11 maanden daarvoor overleed. Inmiddels is mijn vader ook al weer ruim een jaar dood.

Hieronder beleven ze nog gelukkige tijden, met o.a. de geboorte van hun eerste kleinzoon, hun tweede kleinkind! Deze foto is later door mijn vader zelf vergroot en afgedrukt, nadat ik gestopt was met mijn doka. Hij wilde dat ook wel eens gaan proberen en het is een fervente hobby van hem geworden, uitmondend in dia-series met muziek en kleurenfotografie!

Pa en ma met Jasper,  april 1987
Gek genoeg heb ik nauwelijks foto's van hun samen gemaakt, wat ik nu erg betreur! Volwassenen fotograferen stond bij mij op een laag pitje, zeker als het binnen was en ik moest flitsen, wat dan ook vaak mislukte. Na mijn moeders dood, in 2001 - en zeker in de afgelopen tien jaar, ben ik dit meer gaan oefenen en heb ook betere flitsapparatuur gekocht, waardoor ik mijn vader wel heel vaak op de foto heb gezet.