Wednesday, May 25, 2016

In en rond onze caravan: Blik naar buiten #4


Texel, Oudeschild, 16 mei 2016: Boerderijcamping de Vrije Vogel


Afscheid van onze vrienden H&H


Rond Pinksteren verbleven we met z'n zessen op boerderijcamping de Vrije Vogel, om samen te genieten van de tiende keer Broadway on Texel. Na alle voorgaande jaargangen van dit festival op camping Loodmansduin te hebben gestaan, was dit een aangename verandering. Hoewel het met de Pinksterdagen zelf natuurlijk ook hier druk was, was het de dagen daarna heerlijk rustig en stond er nog maar een enkele camper en caravan. 
De camping was voorzien van alle gemakken. Er waren heerlijk ruime douches (nooit eerder zulke comfortabele douches gezien op een camping) in een verwarmde ruimte. In hetzelfde gebouw was een  gezellige recreatieruimte, waar je met uitzicht op langslopende koeien kon  koken, afwassen, eten, spelen enzovoorts. Alles brandschoon en er was zelfs afwasmiddel aanwezig. Wat een geweldige camping, voor een aangename prijs! 

Broadway on Texel, het unieke huiskamerfestival in den Hoorn, was weer een feestje, ondanks de gure,koude wind die rond het dorp spookte! We zagen met drie stellen verschillende voorstellingen, uitgezocht door onze vriend Herman, waarvan er enkele meer dan uitsprongen. Zo waren dat voor ons: Arno van der Heyden, Zazi, Herman ie bakje Geitenkwark, Gerrie Hondius en Martijn Smits met het zandconcert en Oeloek! Voor Pieter Derks had Herman helaas geen kaarten kunnen bemachtigen, zo snel was hij al uitverkocht.



Thursday, May 05, 2016

In en rond onze caravan: Op de plaats rust #3

GB, Kent, 24 april 2015: Tanner Farm Park

Voor W. het fijnste dat er is, lezen op bed  (e-reader verstopt achter kussen)
Wat een fijne camping was dit! Grote plaatsen, heerlijk rustig (al zal dat in het hoogseizoen wel iets minder zijn). Omdat ik deze week naar Sissinghurst wilde, de beroemde tuin van Vita Sackville-West, had ik een camping in de buurt gezocht. Ooit was ik hier in de zomer, dus ik was erg benieuwd naar dit seizoen. Het boek van Vita: "In de tuin" heb ik ook met groot genoegen gelezen. Later meer.

Tanner Farm Park leek me op voorhand al een goede plek voor een dag of vijf, al was het geen kleine camping en nog 5 sterren ook! Soms is dat toch wel fijn, met verwarmd sanitair en zo. Geen verdere toestanden gelukkig, voor de kinderen waren er varkens, schapen en een paard. Er waren 120 plaatsen, verspreid over een enorm terrein, Achter de camping bloeiden vele Blue Bells en de ingang werd gemarkeerd door de karakteristieke hopsilo's van Kent.