Thursday, August 25, 2016

In en rond onze caravan: Op de plaats rust #6

GB, Lake District, 13 juni 2016: The Quiet Site
Camping in het Lake District met originele windvaan!
Wij hadden nog een viertal campingcheques over van de zeven waar we een paar jaar geleden mee gestart waren en dit was één van de weinige campings in Noord-Engeland waar we deze kwijt konden. Voor ons geen campingcheques meer, we willen toch liever wat vrijelijker kunnen kiezen uit het campingaanbod. Hier kwam het wel goed uit, want het was best een fijne camping, met mooi uitzicht op Lake Ullswater. De prijzen in Engeland zijn bovendien niet mis, dus waren we wel gelukkig om hier 4 dagen te staan voor € 16 per nacht!

Terwijl wij hier waren was het al best vol, maar redelijk rustig, op het geluid van die eeuwige grasmaaiers na, dus The Quiet Site maakte zijn naam wel waar. Ik sprak wel een paar andere Nederlanders, die hier al jaren kwamen, en zij vonden het tegenvallen, met alle stacaravans (Statics) die er nu waren. En ja, dat vinden wij ook wel jammer, maar geef die Engelsen eens ongelijk, zo zijn ze wat minder weer-afhankelijk tenslotte.

Uitzicht op Lake Ullswater in de verte

Grapje tussen ons


Aan de achterkant uitzicht op de heuvels en pods



Wednesday, August 24, 2016

Dat is toch van een treurigheid...#2

Legowoning Sterrenburg

Er zijn heus wel mooiere Legowoningen te vinden in de wijk, maar wat een aanfluiting vormt een woning als deze. Gevelonderhoud schijnt lastig te zijn, een likje verf zou echter al wonderen doen. Er kunnen natuurlijk allerlei redenen voor zijn waarom er geen onderhoud wordt gepleegd, gebrek aan geld of ziekte om maar wat te noemen. Toch jammer!

Saturday, August 13, 2016

In en rond onze caravan: Blik naar buiten #5





GB, Noord-Yorkshire, 21 augustus 2013: Wolds Way Caravan Park


GB, Noord-Yorkshire, 21 augustus 2013: Wolds Way Caravan Park




GB, Noord-Yorkshire, 21 augustus 2013: Wolds Way Caravan Park

Het was erg vol op deze camping, we konden nog net een plaatsje krijgen. Zodoende niet het fraaiste uitzicht, maar de omgeving maakte veel goed! Wandelen vanaf de camping, prachtig uitzicht ook voor ons zodra we bij de uitang waren. Scamston Hall walled garden was even verderop aan de overkant gelegen en heb ik natuurlijk een bezoek gebracht. Ontworpen door onze eigen Piet Oudolf, deze schitterende tuin! In een andere blogpost later meer hierover!

Saturday, August 06, 2016

Vlindertelweekend 2016

Vlindertelweekend en helaas nog geen vlinder gezien in mijn tuintje vandaag, morgen wellicht een herkansing. Dit zijn er een paar die ik eerder wel heb gespot en gefotografeerd!


Klein koolwitje








Atalanta


Monday, August 01, 2016

In en rond onze caravan: Op de plaats rust #5

"Leesslapen"


Lezen, in slaap vallen en opgeschrikt worden door de camera! Pikant detail: we hebben nog steeds hetzelfde beddekovertrek als tien jaar geleden. De hoes is al een paar keer gerepareerd door W. zijn zus en ik ben er nog steeds blij mee. Ik ben eraan gehecht, hij hoort gewoon in onze Eriba;-)

We waren hier net toen een beter plekje vrijkwam

Nog een klein stukje...en we hebben uitzicht
Noorwegen, Bergen, 11 juli 2011: Lone camping.
Ingang bij een tankstation en het leek wel of we op een parkeerplaats stonden, maar het uitzicht was fantastisch, de afstand naar Bergen 19 km. en er was een bushalte tegenover de camping. Ook was er een supermarkt. Voor ons doel, een bezoek aan Bergen, voldeed deze camping dus wel, maar ik zou er toch niet langer willen staan dan 2 nachten.

Dit schreef ik in mijn verslag: We reden de camping op en kwamen eerst bij een groot grindveld, het leek wel een soort parkeerterrein, maar er stonden campers en ook een vouwwagen. Dit stuk terrein was echter gereserveerd vanaf de volgende dag, zodat we een stukje verder (te voet) op een andere grindplek uitkwamen, waar nog net twee plaatsen vrij waren, één naast een andere Triton. Op ’t eerste gezicht zag het er niet uit, zo vol en weinig plek, maar och, we kwamen alleen voor Bergen, dus vooruit. We hadden onze Eriba net op zijn plaats staan, pootjes uitgedraaid (de auto konden we niet meer kwijt ernaast) toen de man van de Eriba naast ons vertelde dat hij zo ging vertrekken. Tijdens ons praatje bleek dat ook de grote camper aan de overkant zo weg zou gaan en dat bood meer perspectieven, want daar hadden we fantastisch uizicht op het grote meer. En zo verkasten we even later weer, een peulenschil met de Mover.