Sunday, January 15, 2017

In en rond onze caravan: Op de plaats rust #10


Otterlo, 22-10-2012: Camping de Wije Werelt
Een hele fijne camping om in het najaar te verblijven! Wij waren hier in de laatste week dat deze camping open was, het was heerlijk rustig en we hadden nog mooi weer ook. Er was prima, verwarmd sanitair, wat wel zo fijn was tijdens de toch al wel koude ochtenden en avonden.
Je loopt zo vanaf de camping het bos in en het Mosselsche Zand op, een heerlijke zandverstuiving. Ik heb een diversiteit aan paddestoelen kunnen bewonderen! Het Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt vlakbij en het was ook een genot om het Kröller-Müller Museum weer eens te bezoeken.



Planken Wambuis achter de camping


Sanitairgebouw

Mosselsche Zand

Thursday, January 12, 2017

Een hedendaags monument

Zes jaar geleden had ik samen met andere fotografen van Fotografencollectief Föhn een tentoonstelling in schouwburg Tilburg: Een hedendaags monument: Zes fotografen geïnspireerd door Schouwburg Tilburg. De betreffende foto's zijn gemaakt met mijn Bronica EC, de zogenaamde poor man's Hasselblad (zo heb ik me tenminste wel eens laten vertellen). Die camera heb ik helaas een jaar of wat geleden, vanwege het gewicht van toestel en statief, aan de wilgen moeten hangen.
De foto hieronder is een totaal ander beeld, genomen tijdens mijn diverse "strooptochten" door de schouwburg, gemaakt met mijn digitale SLR, een Sony 850. Ook nog een zwaar kreng trouwens, voor mij dan.Het was gaaf om een beetje te experimenteren, tussen de serieuze bedrijven door!

Bewegingsexperiment in schouwburg


Naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de schouwburg heeft Fotografencollectief Föhn de publicatie Hommage uitgebracht. Cees van Raak, destijds stadsdichter van Tilburg, schreef het voorwoord en het grafisch ontwerp was van Janneke Steendam-Boink, van studio Boink. De publicatie is tot stand gekomen dankzij Zeus Hoenderop, directeur van Kunstpodium T. Voormalig directeur moet ik zeggen, want ik lees net dat er per juli 2016 een nieuwe directeur is aangesteld: Marleen Hartjes. 

Ik heb nog een aantal exemplaren van Hommage beschikbaar voor de liefhebber!



Tuesday, January 10, 2017

Sterfdag moeder

Het is nu 15 jaar geleden dat mijn moeder stierf, 67 is ze geworden. Ze heeft een zware tijd gehad vanwege haar ziekte: chronisch myeloïde leukemie. Afgelopen jaar schreef ik over haar laatste levensuren.

In 1992, 25 jaar geleden, is de diagnose gesteld. We zijn in dat jaar met z'n vijven een paar dagen naar Parijs geweest, mijn moeder, mijn jongste en mijn oudste zus, een schoonzus en ik. Ze heeft daar gelukkig van kunnen genieten!

Nettie, Parijs, 1992

Sunday, January 08, 2017

In en rond onze caravan: Blik naar buiten #8

Belgie, Koksijde, 31-05-2009: Camping de Blekker

Belgie, Koksijde, 3005-2009: Camping de Blekker
Na in 2008 het hele jaar niet samen op vakantie te zijn geweest, vanwege mijn eindexamen aan kunstacademie St. Joost (de totaalfoto hieronder doet geen recht aan de gemaakte foto's, kijk daarvoor ook eens op riakock.nl of Artolive )

AKV St. Joost den Bosch, eindexamen 2008, Ton en Wiesje, 

en de openhartoperatie van W.

Erasmus ziekenhuis Rotterdam. openhartoperatie 04-08-2008


zijn we in 2009 maar liefst 4 keer op pad gegaan met ons Eribaatje! Dit keer was het Pinksteren. We hadden pas op het laatste nippertje besloten dat we weer weg wilden en op de valreep een camping gevonden in Koksijde, 2,5 km. lopen van zee. Geen camping die we normaliter zouden uitzoeken, maar ondanks de vele caravans en stacaravans bleek het een prettige camping te zijn en onverwacht rustig! Achteraf blijk ik echter maar weinig blikken naar buiten te hebben genomen...

Ik wilde graag Beaufort03 bezoeken, met kunst overal langs de kust en een foto-tentoonstelling in Knokke-Heist. W. wilde eerst zijn eigen plan trekken, naar Ieper gaan of zo, maar is uiteindelijk toch met mij meegegaan. Eén dag met de kusttram van de Panne naar Knokke, met een uitstapje in Blankenberge, vier uur in de tram en uiteindelijk geen tijd meer voor de tentoonstelling in Knokke! Daar zijn we de volgende dag dus maar met de auto heengegaan. Tram is wel even leuk, maar niet voor zo'n lang stuk, tenzij je niet ook nog terug moet.