Sunday, December 25, 2016

Kerst 2016

Merry Christmas, Happy Holidays!
Ons hele leven zou muziek zijn, als we elk ogenblik de juiste tonen konden vinden.
John Ruskin

Mooie dagen allemaal en alle goeds voor 2017!

Saturday, December 17, 2016

In en rond onze caravan: Op de plaats rust #9


In de meivakantie van 2009 hebben we maar liefst 2 weken vrij en besluiten we om naar Italie te gaan, Toscane trekt ons. We zijn al eens eerder in deze streek geweest met onze zoon J. in 2002, het jaar dat Pim Fortuyn werd vermoord, we hoorden dat toen op de camping. Destijds hadden we nog een vouwwagen, de Holtkamper Spacer (en nog geen digitale camera).

Onderweg in Duitsland doet W. een dutje op een parkeerplaats

Duitsland, Freiburg, 24-04-2009: Breisgau-Camping am Silbersee

Prima doorgangscamping voor 1 nacht, prachtig nieuw sanitair, wc papier, zeep. Handig plekje gekregen, zodat we de volgende dag meteen door konden rijden, nog net niet aangekoppeld.

Italie, Troghi, 26-04-2009: Camping Il Pogetto
Er was nog meer dan genoeg plaats op deze camping, niet ver van Florence. Er was een zwembad en ook een restaurant, waar we de eerste avond meteen gebruik van hebben gemaakt. Wel druk en rumoerig, met grote Italiaanse familie, alle tafeltjes bijna vol, maar heerlijk gegeten!



Veel plastic is hier te zien, maar dat wordt dan ook meermaals gebruikt, voor het met afval gevuld wordt weggegooid. Een zak voor de douche (gaat jaren mee) hangt te drogen aan de scheerlijn, er is een zak voor glutenvrij brood voor mij en een zak voor gewoon brood voor W. Er staan ook twee kuipjes halvarine op de campingtafel.

De Puck van broer en schoonzus is hier op 4 mei ook neergestreken!

Mover!
En we gaan weer op pad, W. is erg blij met zijn in april aangeschafte mover! Zonder dat apparaat hadden we bijna niet meer met de caravan weg kunnen gaan, vanwege W. zijn open hartoperatie in 2008. Achteruitrijden met de Eriba aan de haak is niet zijn sterkste kant en duwen en trekken is ook voor mij geen optie, met deze zware caravan.


Wednesday, December 07, 2016

Onderweg #1

Ergens onderweg naar Spijkenisse, 23 november 2015

Gaat dit een nieuwe serie worden?
Ik vind het altijd fijn om onderweg foto's te maken, zeker in bijzondere weersomstandigheden of in een aparte omgeving. Aangezien ik meestal de bijrijder ben is dat geen enkel probleem. Misschien dat ik mijn foto's van de afgelopen jaren eens bij elkaar moet zoeken, kijken wat ervan te maken valt.

Toen ik deze foto later eens goed bekeek, zag ik dat de mevrouw in de auto haar vinger opstak. Deed ze dat naar mij of verbeeld ik me dat nou? Misschien wees ze alleen maar de bijzondere lucht!
Bij nader inzien steekt ze helemaal geen vinger op, maar verstelt ze misschien alleen maar haar binnenspiegel... Hoe dan ook, deze foto maakt mij blij!