Sunday, February 05, 2017

In en rond onze caravan: Blik naar buiten #9

Noorwegen, Hemsedal, 17-07-2011: Camping Hulbak

Uitzicht op het grote huis van Nicole en Marcel, een Nederlands stel en sinds 2010 eigenaar van deze camping
Heerlijk rustige camping in het schitterende Hemsedal, waar we vele jaren geleden (2000) al eens hadden gestaan met onze zoon J. en de vouwwagen Astro. Een opmerking van J. toen er na lange tijd stilte een tractor langskwam, zullen we niet snel vergeten: Het moet niet gekker worden! Helaas regende het bijna de hele tijd, gedurende de twee dagen dat we er in 2011 waren. 

Uit mijn verslag: 

Rustdag
We werden gewekt door de gestage regen en het is niet meer opgehouden!
Lang op bed gelegen, slapend en daarna lezend. Uiteindelijk opgestaan, koffie gemaakt en ontbeten. W. dit keer met rijstwafels, geen zin om naar het dorp te rijden. Vandaag was de enige dag dat er geen brood te krijgen was op de camping. Beleg hadden we nog genoeg, o.a. een flink stuk bruine Geitost. Best smakelijk. (N.B. later ging het steeds meer tegenstaan, vooral W. vond het niet lekker).
Dag doorgebracht met lezen, internetten en verslag. W. heeft net (14.30) het elektrische kacheltje maar even aangedaan. Buiten is het 11,5 en binnen 14 graden!

Om een uur of vijf kwam Nicole vertellen dat de stroom was uitgevallen, we hadden het niet eens gemerkt, zo waren we bezig met lezen en schrijven. Gelukkig duurde het maar even
Na het opwarmen en eten van de pizza’s van gisterenavond, kwam Marcel om 19.30 uur vragen of we soms wafels lusten! Nicole was de regen zo zat dat ze wafels had gebakken. Alle tenten en caravans, maar ook huisjes die bezet waren ging hij hiervoor langs. Erg aardig, maar ja, glutenvrij waren ze natuurlijk niet en W. had er niet zo’n zin in, net na de pizza. Hij liep wel mee naar de Stabbur, om af te rekenen, want we hadden besloten om maandag toch maar door te rijden. 

Alles was zeiknat, de grote tafel, die we voor ‘t eerst deze vakantie eigenlijk buiten hadden gezet, de stoelen, de plu’s. Ik had geen laarzen bij me - heb ze ook niet thuis, moet ze eerst nog een keer kopen - maar ik leende de laarzen van W. af en toe om naar de wc te gaan. Afwassen deden we maandagmorgen wel. We gingen redelijk op tijd naar bed, waar we heerlijk sliepen deze nacht, na natuurlijk eerst nog wat gelezen te hebben. 

No comments: