Sunday, July 02, 2017

In en rond onze caravan: Blik naar buiten #12

Zomervakantie 8/7 t/m 30/7 2011, Noorwegen.

Eerst de rit door Duitsland en Denemarken. Rond 18.00 was Kolding City Camp onze eerste camping van deze reis, na 745 km. te hebben gereden. Het was niet de camping die we onderweg hadden uitgekozen, die was helaas gesloten. Voor één nacht vonden we het echter prima, wij stonden in elk geval ruim, dat kon je van de rest van de camping niet zeggen! 

We hadden wel pech, want zodra ik de deur van het badkamertje opende, zag ik zo’n 100.000 scherven liggen. De spiegel had het niet gehouden! Eerst dacht ik dat het aan de bumps lag waar we onderweg mee te maken hadden gekregen, maar bij nadere beschouwing bleek de bevestiging bovenaan los te hebben gezeten. De oorzaak zal wel in het midden hebben gelegen!


Denemarken, Sindal, 9 juli 2011: Tolne camping

De volgende dag reden we verder richting Frederikshaven, waar we een mooi plekje vonden op de ons al bekende camping in Sindal. Weer een dag later zaten we op de veerboot van Hirtshals naar Bergen in Noorwegen, waar we op 11 juli aankwamen. Een uurtje of wat later waren we al op Lone camping, waar we op een soort van parkeerplaats belandden, maar wel met een prachtig uitzicht op het meer, al zou je dat met de eerste foto hieronder niet zeggen.

Noorwegen, Bergen, 11 juli 2011: Lone camping

Gelukkig kan het ook mooi weer zijn in Bergen!


Noorwegen, glutenvrij brood bakken in koekenpan, ergens onderweg, vlabij afslag naar Grimsdalen
Later deze maand, op weg naar familie in Oversjodalen, kwamen we uit op deze camping, aan de rivier de Driva, met rond geslepen stenen onder aan de brug. Ook weer voor één overnachting. Het was ca. 12 graden. 

Noorwegen, Oppdal, 21-07-2011: Magalaupe camping

Noorwegen, Oppdal, 21-07-2011: Magalaupe camping

No comments: