Thursday, April 27, 2006

Vervangende opdracht

Tja, en dan is het weer zo een paar weken later en heb ik verder niets gepost, terwijl ik toch al wel een stukje tekst klaar had liggen. De gang zit er nog niet echt in.

Na wat onzekerheid over wel/niet hebben van les a.s. zaterdag (koninginnedag) heeft de directie van StJoost besloten dat de 29e april gewoon een schooldag is. Er vallen immers al zoveel zaterdagen uit. Prima, maar ik had net besloten om toch maar een weekje vakantie te plannen, in verband met wat gezondheidsperikelen niet zo'n slecht idee. Karin heeft intussen een vervangende opdracht bedacht, voor degenen die niet naar de academie komen voor een werkbespreking.

De opdracht:
1. Bezoek de tentoonstelling ‘Everyday is not like everyday’. Schrijf een verslag over deze tentoonstelling. Wat is er te zien? Hoe wordt het thema verbeeld? Hoe wordt het werk gepresenteerd? Spreekt de tentoonstelling aan? Waarom? Beschrijf de tentoonstelling en jouw ervaring en mening over de tentoonstelling als geheel en over de werken die er hangen.
Kies vervolgens een foto(graaf) waar je dieper op in gaat. Beschrijf het beeld, zijn plaats tussen de andere foto’s en jouw mening over deze foto(graaf). Bekijk ook het boek bij de tentoonstelling. Betrek deze bij je betoog.
Dit alles op minimaal 1 A4, maximaal 2 A4. Inleveren: uitgeprint, op papier op zaterdag 13 mei bij je docent.

2. Maak een foto, of serie foto’s met het thema Koninginnedag; Everyday is not like everyday. Laat je hiervoor inspireren door het gegeven Koninginnedag en door de tentoonstelling. Zoals je in de tentoonstelling ook kunt zien, hoef je een foto over Koninginnedag niet perse op Koninginnedag te maken. Probeer in je beeld(en) jouw visie op dit feest te verbeelden.

Neem deze foto(’s) mee op zaterdag 13 mei, er zal deze dag in de les kort aandacht gegeven worden aan deze opdracht. Vervolgens zal er op een nader te bepalen moment een presentatie gemaakt worden van dit werk; jullie eigen beeldverslag - een compleet, verrassend en divers overzicht van een bijzondere dag, waar geen Hollander omheen kan en die ieder op zijn eigen manier meemaakt. Bij deze presentatie en de organisatie hiervan is jullie inzet vereist. Wanneer je interesse hebt om je hiervoor in te zetten laat dat dan weten bij je docent.
Het verslag en de foto’s worden beoordeeld als onderdeel van deze periode.
Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.foam.nl of www.photoq.nl

4 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.