Sunday, February 18, 2018

Fotobanners op landgoed het Hof


Landgoed Het Hof, Bergen

We reden al voor de tweede of derde keer door de sfeervolle, maar smalle Eeuwigelaan - een belangrijke verbindingsweg met veel schuinstaande en soms over de weg hangende bomen, tussen Bergen en het heerlijke kustdorp Bergen aan Zee - vóór de mij intrigerende fotobanners ons uitnodigden voor een stop bij landgoed Het Hof. Het Hof zelf was gesloten, maar het landgoed bleek een fijne plek om even te vertoeven!




De banners hoorden bij een tentoonstelling die helaas al voorbij was. Fotograaf Sacha de Boer had hier in oktober 2017 binnen en buiten een expositie gehad. Buiten waren haar beelden van het project "Leven in de schaduw" over kinderen met albinisme gelukkig nog wel te zien. Ook was een door haar gemaakte foto van de in 2017 overleden Ata Kandó te bewonderen.

Ata Kandó
Sacha de Boer


Deze grande dame van de fotografie was geboren in Boedapest en sinds de vijftiger jaren woonachtig in Bergen, waar ze twee dagen voor haar 104e verjaardag is gestorven. In 2016 heb ik in het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam gelukkig nog het eerbetoon aan haar kunnen zien. Ze is een aantal jaren getrouwd geweest met Ed van der Elsken, nog zo'n fotograaf waar ik veel waardering voor heb. Begin 2017 heb ik in het Stedelijk Museum van Amsterdam De verliefde camera bezocht, heerlijk om hier weer even bij stil te kunnen staan door de diverse websites te bekijken!


Sacha de Boer


Sacha de Boer




No comments: