Friday, March 31, 2017

Jarige Ton (90) in het verpleeghuis


Afgelopen zaterdag is Ton 90 jaar geworden. Maandag bracht ik hem een bezoek en hij was blij verrast me te zien. Wiesje was na lange tijd ook op verjaarsvisite geweest, vertelde hij. Het was heerlijk weer en hij was samen met een vrijwilliger een klein stukje wandelen in de tuin. Even later dronken we koffie in de huiskamer. Hij is gek op chocolade, dus had ik wat snoeperijen meegenomen, die hij gul uitdeelde. Waarom heb ik nou die chocoladeletters in de vorm van het cijfer 90 niet mee gefotografeerd? 
Ik mag altijd foto's van hem maken en van de foto's die ik nu bij mij had zou hij er één opsturen naar zijn broer in Canada. Hij weet nog goed wie ik ben, maar ik moet hem wel altijd even herinneren aan de fotosessies in hun huis.



Ton (90)



Wednesday, March 15, 2017

En de duif lacht nog steeds...

In 2008 studeerde ik af met een serie foto's over Ton en Wiesje. Van tijd tot tijd fiets ik nog steeds naar hun huisje aan de dijk, waar inmiddels alleen Wiesje nog woont, met haar oude hondje Prutske, een Cairn Terrier. Ton is jaren geleden opgenomen in een verpleeghuis. Wiesje mankeert ook van alles, maar weet het met hulp nog steeds te redden.

Keuken met lachende duif

Wiesje en Prutske

Wiesje toont haar postoel

Wiesje

Prutske

Friday, March 03, 2017

In en rond onze caravan: Blik naar buiten #10


Frankrijk, Normandie, Bertangle, 19-04-2014: Camping du Chateau
Meivakantie 2014, Picardie, Normandie en Bretagne.
Op de eerste camping, du Chateau in Bertangles, waren we al vaker geweest. Heerlijk rustige camping in een dorp, naast een kasteel. Grote plaatsen! Het kasteel en de tuinen waren nog niet geopend, dus die hebben we alleen vanaf de poorten kunnen bewonderen. Gunstig gelegen voor een bezoek aan de kathedraal van Amiens en andere kathedralen, hetgeen we in 2011 hebben gedaan.

Lezende man, met op de achtergrond het sanitairgebouw

Ook op camping Le Puits in Normandie zijn we eerder geweest, in mei 2007. Een goede camping om nog eens te verblijven, al is het dit keer slechts op doortocht. Super rustig in deze tijd van het jaar, mooi uitzicht op het dal en de heuvels in de verte.

Frankrijk, Normandie, St. Martin-des-Besaces, 21-04-2014, Camping Le Puits