Thursday, January 11, 2007

Gevoel


Marcel

Goede of slechte foto, een foto kan ook een bepaald gevoel oproepen. Bij deze foto heb ik dat heel sterk, hij straalt voor mij een grote tederheid uit. Misschien is tederheid niet het juiste woord, maar dat is wat bij mij op dit moment komt bovenborrelen. Een docent op mijn vorige opleiding had het weleens over een hoge aaibaarheidsfactor, dat gevoel. Ik ben toch wel benieuwd wat anderen hiervan vinden.

2 comments:

Anonymous said...

Ik voel wel met je mee, zeker. Toch zou mijn vertedering (ja dat is het wel, niet zoals voor een rozig baby'tje, maar een respectvolle vertedering, die je overvalt als het leven zich opeens van een mooie kant laat zien) groter of echter of beter plaatsbaar zijn (en daarmee beter aan anderen overdraagbaar?) als de foto meer context zou hebben. Ik vermoed dat het niet alleen de houding is die ontroert of de stand van de haren en wil graag iets meer zien van wat hij ziet of doet.
Snijdt dit hout voor jou?

Ria Kock said...

@Ina, ja dat doet het zeker. Mede daarom is het denk ik ook geen goede foto, het moment is verkeerd gekozen. Hij kijkt overigens gewoon even in afwachting naar beneden, alvorens verder te gaan met de rondleiding die hij geeft aan een groep verpleegkundigen in opleiding. Ik was niet snel genoeg in dit geval.