Friday, March 30, 2007

Tijd voor een keuze

Tja en dan moet er toch weer een keuze gemaakt worden. Hoewel ik ondertussen barstte van de ideeën, was mijn eerste gedachte bij het lezen van allerlei informatie over Katendrecht een groene insteek, omdat ik heel veel teksten tegenkwam waar iets over GROEN instond:

Aan de ene kant uitkijkend over de Maas, aan de andere kant genieten van de serene rust van het groene binnenterrein.
Een groen en open park.
Ooit was het dorp Katendrecht omgeven door lommerrijke buitenplaatsen.
Deze vroegere “Tuin”van Rotterdam keert weer terug, want de wijk wordt groen, heel groen met een uitgestrekt wijkpark midden in Katendrecht.
De zuidkades van Katendrecht zijn bijna 1,8 kilometer lang, wat exact een zeemijl is. Het is de bedoeling deze kades ‘groen’ in te richten, zodat je als het ware het schiereiland gemakkelijk kan rondwandelen met steeds een prachtig uitzicht op het water rondom Katendrecht.

Dus Katendrecht wás groen en het moet weer groen worden!

Uit het rapport van de GGD:

Groen en buitenruimte
De combinatie van groen en water vormen een sterke kwaliteit voor Katendrecht. Het maakt het tot een gebied dat bijna alles in zich heeft. Brede groene lanen versterken deze sfeer. Het is van belang het groen en de publieke buitenruimte te ontwikkelen voor gebruik door alle Katendrechters en bezoekers van het gebied. Gebruikskwaliteit, flexibiliteit en vooruit kijken (hoe verandert de demografie?) zijn hierin sleutelwoorden. Het groengebied moet ‘met liefde’ worden beheerd. De kades en het groen rondom kunnen een aantrekkelijke wandel/fietsroute vormen, op de eerste plaats voor de bewoners zelf. Mogelijkheid tot regulier bewegen dicht bij huis is een sterke troef voor gezondheid en welbevinden.

Veiligheid
Het groengebied moet overzichtelijk worden ingericht en op een veilige manier toegankelijk zijn vanaf meerdere zijden.

No comments: